Persbericht: Winschoter ondernemer vooruit geholpen met digiscan

De Digiscan van de Regio Deal Oost-Groningen helpt ondernemers met de digitalisering van hun bedrijf. Sinds de lancering van de Digiscan hebben ruim tachtig ondernemers getoetst hoe digitaal vaardig hun bedrijf is en adviezen gekregen. Anka Willems heeft als één van de eerste ondernemers gebruik gemaakt van de adviezen en ondersteuning van kennisinstellingen. Gisteren ontving zij uit handen van wethouder Erich Wünker een computer die haar namens de Solvid Foundation is aangeboden.

De Digiscan is ontwikkeld in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord, Hanzehogeschool Groningen, provincie Groningen, Economic Board Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Noorderpoort en de betrokken gemeenten. De scan is een middel om ondernemers inzicht te geven en bewust te maken en hen te verbinden aan kennisinstellingen om de mate van digitalisering te verhogen. Anka Willems: “Ik heb de Digiscan ingevuld om te kijken hoe ik online nog beter zichtbaar kan zijn en meer opdrachten binnen kan halen. Zo heb ik inzicht gekregen in de verbeterpunten voor mijn bedrijf. Sommige punten kende ik al en op de andere punten ben ik dankzij alle persoonlijke contacten na de scan ontzettend goed gelopen.”

Marc Cremers, adviseur digitalisering MKB van Economic Board Groningen ging met Anka in gesprek. “Uit ons gesprek en de scan bleek dat de verouderde infrastructuur moest aangepakt worden. Ook de website van Anka werkte niet goed.” De Solvid Foundation heeft Anka een nieuwe computer kunnen aanbieden. De Hanzehogeschool en Economic Board hebben ervoor gezorgd dat alles weer optimaal werkte. De website van Anka krijgt nog nieuwe functionaliteiten in samenwerking met Noorderpoort. “Een prachtig resultaat waardoor Anka weer jaren vooruit kan met ondernemen!”, aldus projectleider Janine Roelfsema namens de Regio Deal Oost-Groningen.

Dat is precies het doel van de Digiscan; ondernemers vooruit helpen met toekomstbestendig ondernemen. In 2023 hopen de partijen gezamenlijk nog meer ondernemers te kunnen ondersteunen. Klik hier voor de Digiscan.

———————————————————————————————————————-Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Janine Roelfsema, projectleider digitalisering namens de Regio Deal Oost-Groningen op telefoonnummer: 06-11174950.

____________________________________________________________________\"\"

Loop je vast met je onderneming?

Onze ervaren ondernemersadviseurs helpen je graag verder.

Ben je op zoek naar een werkplek?

Wij bieden betaalbare vaste werkplekken met 24/7 toegang.

Recente artikelen