Gluren bij de buren

Alle banken zijn druk in beweging. Zo gaan Rabobank Zuid- en Oost Groningen en Noord Groningen samen verder en ook ABN Amro verandert zichzelf. Onlangs kwamen twee medewerkers van ABN Amro De Ondernemersfactory binnen om eens te zien wat de buren nou precies doen. Tenslotte hebben vele ABN Amro medewerkers jarenlang in het kantoor gewerkt waar nu De Ondernemersfactory gevestigd is en men is nieuwsgierig naar de activiteiten. Aan het eind van het gesprek is de afspraak gemaakt om een “Gluren bij de buren” te organiseren.

Vorige week was het dan zover. Om vijf uur verzamelden de ondernemers van De Ondernemersfactory zich bij de soep en broodjes aan de lange tafel en tegelijkertijd druppelden de medewerkers van ABN Amro ook binnen.

\"\"Na een kort openingswoord, waarin de historie van oud-directeuren tot accountmanagers van de ABN Amro werd opgehaald, stelden de ondernemers zich in korte en krachtige pitches voor. Duidelijk was dat de workshop waarin het pitchen centraal stond, zeer nuttig was geweest. Alle adviseurs en ook de ondernemers onderling keken vol trots naar de wijze waarop er werd gepresenteerd!

Rond zessen vertrokken we naar het pand van ABN Amro en was het de beurt van de ABN Amro medewerkers. Naast de diverse producten en diensten was er een presentatie over de wijze waarop ABN Amro nu georganiseerd is: als zelforganiserend team. “Geen leidinggevende”, “geen manager”, “iedereen is gelijk”, “we moeten het samen doen” waren voor ons toch wel bijzondere woorden. Een bank die managementlagen heeft weggesneden en waar de uitvoering wordt overgelaten aan een geheel team. Eerlijk werd verteld dat nog niet alles soepel verloopt, maar alle medewerkers zijn zeer tevreden over de toegenomen eigen verantwoordelijkheid. ABN Amro verandert zichzelf…

Het was een leerzame en succesvolle “Gluren bij de buren” en het smaakt naar meer!

Loop je vast met je onderneming?

Onze ervaren ondernemersadviseurs helpen je graag verder.

Ben je op zoek naar een werkplek?

Wij bieden betaalbare vaste werkplekken met 24/7 toegang.

Recente artikelen