Bijeenkomst starters en groeiers een groot succes!

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst voor starters en groeiers in De Ondernemersfactory. De bijeenkomst werd door Erich Wünker (wethouder Economische Zaken) geopend. Hij gaf aan dat de samenwerking tussen De Ondernemersfactory en het Ondernemersloket waardevol is voor alle partijen. En gezien de opkomst op 26 februari kunnen we dit alleen maar onderstrepen.

Ervaringen van een ondernemer
Sanne de Gooijer (Attent Marketing) deelde haar ervaringen over de opstart van haar bedrijf. Ze vertelde over de groei, het aannemen van haar eerste personeelslid en over haar eerste vijf jaar ondernemerschap.

Thema\’s 

Jullie konden kiezen uit een vijftal thema\’s: reclamebelasting en vergunningen, verkoop en acquisitie, regelgeving bij bedrijf aan huis, groei en beleid en spelregels bij inkoop en aanbesteden vanuit de gemeente.
We vroegen aan het einde van de avond om reacties, deze werden genoemd:

  • Ik weet nu dat het bedrag voor reclamebelasting is gebaseerd op de WOZ-waarde.
  • Ik ga nu met meer vertrouwen een verkoopgesprek in.
  • Ik heb een afspraak gemaakt met de afdeling inkoop van de gemeente.
  • Een werkplek in De Ondernemersfactory past bij mij. Ik zit in een mooie ruimte, ik heb collega-ondernemers om mij heen, ik heb beschikking over verschillende faciliteiten en er is professionele ondersteuning.
  • Ik wist niet dat er zoveel regels zijn waar een gemeente zich aan moet houden.
  • Ik moet nog maar eens goed nadenken over een eventuele tweede vestiging.
  • Wat is de gemeente toegankelijk en open.

Tijdens de kleine workshops zagen we veel interactie. Er ontstonden inspirerende discussies en boeiende vraagstukken kwamen hierdoor op tafel. Kennis en ervaringen werden met elkaar gedeeld. Kortom we kijken terug op een succesvolle bijeenkomst die om herhaling vraagt!

Foto: Flipshot.nl

Loop je vast met je onderneming?

Onze ervaren ondernemersadviseurs helpen je graag verder.

Ben je op zoek naar een werkplek?

Wij bieden betaalbare vaste werkplekken met 24/7 toegang.

Recente artikelen