Martijn Spithoff 
// Livire


Livire

Op 1 april 2016, nee het is geen grap, doet Martijn Spithoff zijn grootste financiële investering tot op dat moment; hij schrijft zich in bij de Kamer van Koophandel. Na vele sollicitaties in het westen van het land is hij er wel klaar mee. Het ‘net niet worden uitgenodigd voor een gesprek’ vanwege de afstand, die nu eenmaal verder lijkt van Amsterdam naar Groningen dan omgekeerd. Daarom besluit hij de stoute schoenen aan te trekken. Met, zoals hij het zelf zegt: ’geen plan’, is het dan zover; Martijn is zelfstandig ondernemer.

Theatertechniek, geluid en licht, dat is het wat hij als freelancer en oproepkracht doet. Vooral in de Tramwerkplaats in Winschoten regelt hij het licht en geluid bij congressen, voorstellingen en raadsvergaderingen. Maar ook festivals en events als ‘het Middeleeuwsfestival’ in het Stadspark verzorgt hij.

Wanneer de Tramwerkplaats in andere handen over gaat, neemt hij de complete theatertechniek over en is Martijn de aangewezen persoon die de techniek regelt in de Harbour JazzClub in Winschoten.

De volgende stap in zijn carrière is bijzonder, het begint bij de uitreiking van de diploma’s van het Dollard College. De moeder van zijn vriend heeft een emotioneel verzoek. Haar vader en opa van zijn vriend, is ernstig ziek en zijn ultieme wens is de uitreiking van het diploma van zijn kleinzoon mee te maken. Omdat er in de zaal geen ruimte is voor een bed, trekt Martijn alle techniek uit de kast en verzorgt een live-stream, zodat opa dit moment kan meemaken. De volgende dag overlijdt hij.

Dit is de start van een nieuwe ontwikkeling en uitdaging voor Martijn, die een onderzoek begint samen met een vriend die ICT studeerde. Anderhalf jaar later staan ze samen aan het begin van een nieuwe fase. Doorgroeien, in een andere markt: die van live-streaming en al zijn mogelijkheden.

Dat is gelijk ook de reden waarom IBIS3 perfect past bij deze jonge ondernemers. Want hoe doe je dat? Doorgroeien. En van wie kun je leren? Waar vind je de mensen waarmee je kunt sparren over wat slim is om te doen? Wie kijkt er mee over je schouder en laat je de mogelijkheden zien? Voor Martijn is dat de reden om bij De Ondernemersfactory te komen.

Twee jaar later heeft de moeder van zijn vriend opnieuw een verzoek. Nu is het een feestelijke gebeurtenis. De vader van zijn kameraad is jarig. Het feest is in een zaaltje en Martijn regelt alles op het gebied van licht en geluid. Terwijl hij druk bezig is komt er een man binnen die hem een hand geeft en zegt:’Jij bent toch Martijn? Wij gaan elkaar vaker spreken.’ Martijn kijkt op, herkent het gezicht en weet het ook; Dick Abee gaat hij zeker vaker spreken.

Livire
Martijn Spithoff
06 - 539 623 18
info@livire.nl
www.livire.nl