Ivonne Sprok // Sprox Media

Sprox Media

Eén januari 2018 is een speciale dag voor Ivonne Sprok. Voor haar is het niet alleen het begin van een nieuw jaar maar ook om vanaf nu volledig zelfstandig ondernemer te zijn, nadat zij er zelf voor gezorgd heeft om binnen een jaar uit de bijstand te komen. Het is het moment van de knoop doorhakken en gaan voor een eigen bedrijf en daarmee een eigen werkplek bij De Ondernemersfactory.

Ivonne is moeder van drie kinderen; twee zonen en één dochter. Na de geboorte van haar dochter stopte zij met werken en werd fulltime moeder. In 2013 startte zij als zelfstandig ondernemer als tekstschrijver en fotograaf. In 2016 betekende haar scheiding dat ze zich moest uitschrijven bij de Kamer van Koophandel, omdat de regelgeving op dat moment de combinatie van bijstand en zelfstandige ondernemen niet bestond.
Een bezoek aan de banenbeurs in die periode was het eerste contact met Advisorgroep, die ook aanwezig was op de beurs. Advisorgroep zocht ondernemers die vanuit de bijstand een bedrijf wilden gaan opzetten. Dit was een kans om vanuit de bijstand weer te starten voor zichzelf. Meteen heeft Ivonne actie genomen en is in gesprek gegaan.

In april 2017 was er groen licht, Ivonne was één van de eersten die gebruik ging maken van de mogelijkheid om vanuit de bijstand als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Met een goed plan en een gedegen omschrijving van het totale plaatje leidde dat in augustus tot inschrijving bij de Kamer van Koophandel onder de naam Sprox Concepts, waarvan Sprox Media onderdeel is. In het begin combineerde Ivonne haar zelfstandig ondernemerschap als tekstschrijver en fotograaf met een ZZP kantoorbaan. Maar sinds januari 2018 heeft zij de knoop doorgehakt en zet ze zich voor 100% in om volledig zelfstandig ondernemer zijn. Op dit moment nog voornamelijk met het schrijven van teksten, voor bijvoorbeeld websites, magazines, kranten of brochures. Maar haar liefde voor fotografie gaat zij ook zeker weer meer aandacht en focus geven.

Ivonne is er duidelijk over; het is een kwestie van flink doorzetten om je doelen te bereiken. Ze heeft er veel zin in en gaat er ook helemaal voor. Het project De Ondernemersfactory kwam voor haar op het juiste moment op haar pad. Momenteel werkt Ivonne vanuit huis. Alleen is het wonen en werken in dezelfde ruimte voor haar niet ideaal. Dit is één van belangrijkste redenen om in het project van De Ondernemersfactory te stappen. Werken in een andere ruimte dan de ruimte waar je leeft. Een plek waar je ook contact met andere mensen en ondernemers hebt. Door de werkplek bij De Ondernemersfactory ben je niet elke dag de hele dag alleen thuis aan het werk. Ivonne staat open voor ontwikkeling. Ze weet zeker dat de coaching en de workshops van De Ondernemersfactory zullen bijdragen aan de groei van haar bedrijf. Want één ding is zeker; je bent nooit uitgeleerd, er zijn altijd nieuwe wegen om te bewandelen.

Sprox Media
Ivonne Sprok
06 - 559 367 79
ivonnesprok@hotmail.com
www.sproxmedia.nl