De Ondernemersfactory

''Ik ben op zoek naar een doorbraak in mijn onderneming, maar ik weet niet hoe!''

Ben jij dit? Dan werken wij persoonlijk met jou samen om jouw doelen te behalen!

1 +
Geholpen ondernemers
1
jaar ervaring
1
Ondernemersadviseurs

Onmisbaar voor ondernemers...

Als er iets is wat een ondernemer succesvoller en gelukkiger maakt, dan is het wel blootgesteld worden aan nieuwe inspirerende inzichten in een omgeving met gelijkgestemden.

Bevind je jezelf altijd in je eigen bubbel, dan loop je waarschijnlijk steeds weer tegen dezelfde muur op, neemt je frustratie toe en gooi je de handdoek uiteindelijk in de ring.

Begeef je jezelf in een andere omgeving met andere mensen, dan verander jij ook. Je bent namelijk het gemiddelde van de mensen met wie je omgaat.

Stap je uit de bubbel en begeef je jezelf met positieve ondernemers en ondernemersadviseurs die iedere dag daadwerkelijk werken aan het succes van hun onderneming, dan word ook jij meegenomen in het succes.

Dat is wat De Ondernemersfactory is en waar jij de doorbraak vindt die je zoekt.

Omring jezelf met gelijkgestemde ondernemers

Maak kennis met De Ondernemersfactory

De Ondernemersfactory is de fysieke plek waar we (startende) ondernemers ondersteunen in het ondernemerschap. Hier staan onze ervaren ondernemersadviseurs elke dag klaar om jou te helpen.

Je vindt hier de doorslaggevende en inspirerende adviezen die je nodig hebt om een doorbraak te realiseren in jouw onderneming, zodat je succesvol gaat ondernemen.

De Ondernemersfactory is daarbij een plek waar interactie plaatsvindt tussen (lokale) ondernemers, waar we individuele krachten bundelen en iedere dag wordt werken aan het doorbreken van gewoontes om groei te realiseren.

Marlot van den Hoek

Ik heb in 2019/2020 deel genomen aan het programma van De Ondernemersfactory. Binnen dit programma komen alle aspecten van het ondernemerschap aan bod. Het programma is laagdrempelig waardoor de onderwerpen waar je minder affiniteit mee hebt toch goed te begrijpen zijn. De mensen waardoor je begeleid wordt zijn mensen met kennis en ervaring binnen het ondernemerschap en zijn heel eerlijk over hun ervaring, valkuilen en misstappen waardoor het heel makkelijk is om ook jezelf ook open te stellen. Iedereen is gelijkwaardig waardoor het een hele fijne groep is om mee te sparren. Ik heb een stuk meer vertrouwen gekregen in mijzelf als ondernemer, dit draag ik ook uit wat ik dan weer terug zie in mijn omzet.

Dit is hoe wij jou helpen om een doorbraak te realiseren

Het IBIS trainingsprogramma voor succevol ondernemen

Wie ben jij als ondernemer?

Voorafgaand aan het programma zetten we de Advisor Ondernemerstest* T 0 in. Deze persoonlijkheidstest onderzoekt wat jouw ondernemerseigenschappen en -kwaliteiten zijn en welke vaardigheden en denkstijlen je al hebt.

De voordelen van deze test:

We kijken naar het totale plaatje

Wanneer je je aanmeldt bij ons, toetsen wij jou en je onderneming aan de hand van ons Advisormodel.

Het model geeft een compleet beeld van jou als ondernemer en je onderneming. Aan de hand van de uitkomsten bepalen we samen de strategie die ervoor zorgt dat jij een betere ondernemer wordt en jouw onderneming meer succes behaalt.

De voordelen van deze methode:

Persoonlijke coaching

In de afgelopen 20 jaar hebben we 3.000+ ondernemers geholpen bij het realiseren van een doorbraak in hun onderneming. Vanuit de opgedane ervaring laten we jou exact zien waar de groeimogelijkheden liggen voor jouw onderneming en jou als ondernemer.

Gedurende 12 maanden krijg je 12 coachingsgesprekken van 1.5 uur met onze adviseurs. Dit mag iedere keer iemand anders zijn. Iedere adviseur heeft een eigen specialisme, zodat we jou bij iedere vraag kunnen helpen.

Wat onze adviseurs voor jou betekenen:

Een selectie van onze adviseurs

Janine Roelfsema

Ondernemersadviseur

Pedro van Helden

Ondernemersadviseur

Inge Jansen

Ondernemersadviseur

Aron Veldkamp

Ondernemersadviseur

Maandelijkse workshops die je nieuwe inzichten geven

Elke maand houden we een diepgaande workshop over een specifiek onderwerp. Bij iedere workshop heb je dezelfde groep.

Enkele van de workshops die we geven:

Marktonderzoek

Leer welke instrumenten je kunt gebruiken om onderzoek te doen in je eigen markt en hoe je dit vervolgens concreet toepast.

Waar staat jouw onderneming?

Reflecteer op je onderneming en ben bewust van wat je doet en in welke omgeving

Marketing

Leer het belang van de behoeftes van je klant, van je USP’s en de positionering van je onderneming.

Verkoop en acquisitie

Leer hoe je kennisgesprekken voert en hoe je de behoefte van de doelgroep bepaalt.

Ontwikkelen van ondernemerschap

Maak kennis met de andere ondernemers en leer het Advisormodel toepasen.

Marketingmix

Leer over de 4P's, de SWOT-analyse en het belang van deze modellen.

Communicatie

Ga aan de slag met het oefenen van gespreksvaardigheden en het vergroten van je netwerk.

Omzet, kosten en winst

Krijg inzicht in de financiële status van je bedrijf en leer hoe je een financieel plan maakt.

Financiële administratie en belastingen

Krijg inzicht in de zakelijke belastingen en het doen van de administratie voor jouw onderneming.

Een eigen werkplek

Ben je het ondernemen vanaf de zolderkamer of aan de keukentafel beu? Maar is een eigen kantoorpand (nog) niet financieel mogelijk of past het niet in de bedrijfsorganisatie?

Dan is De Ondernemersfactory dé plek voor jouw onderneming. Huur tot en met vijf dagen per week je eigen kantoortafel in een ruimte waar ook collega-ondernemers ondernemen.

Daarbij maak je gratis gebruik van onze kantoorfaciliteiten.

Marlot van den Hoek Studio Hoeked

Martin van der Kooij

De mix van werkplek, uitwisseling met andere ondernemers en de workshops spraken mij in dit model zo aan. De workshops behandelden werkelijk alle ins en ouds van het ondernemen. De aanpak van het programma is zeer persoonlijk en betrokken en dat ook nog eens voor een prijs-kwaliteitverhouding die je nergens in deze branche vindt. Praktisch gezien leerde ik er dat ik mijn onderneming niet alleen op ‘dromen’ kon bouwen, maar geprikkeld werd om na te denken over hoe je klanten bij die droom kunt betrekken.

Extra voordelen van De Ondernemersfactory

Krijg 50% subsidie voor een traject

Dankzij de accreditatie van het programma in het kader van de Groninger Ondernemersregeling door de Provincie Groningen, is de voucherregeling van toepassing op de IBISpakketten van De Ondernemersfactory.

Dit betekent dat je de helft van de kosten van het programma vergoed krijgt tot een maximum van 5.000,- euro. Je krijgt deze subsidie als voorschot uitbetaald.

Meer informatie over de Groninger Ondernemersregeling (voucher) en hoe je de subsidie aanvraagt vind je hier:

https://www.provinciegroningen.nl/subsidies/werken-en-ondernemen/groninger-ondernemersregeling-vouchers/

Wij informeren je hierover verder tijdens het adviesgesprek.

ZET VANDAAG DE EERSTE STAP

Vraag jouw gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan

Meer dan 50% van de ondernemers stopt al na 3-5 jaar door het gebrek aan klanten en een sterke bedrijfsstrategie.

Wij helpen jou daarbij. Voorkom dat jij een van hen wordt! 

Wat het adviesgesprek je oplevert:

Stel jouw traject samen

Voordat het traject start gaan we altijd eerst in gesprek om te zien of er een match is.

De genoemde prijzen zijn o.b.v. de 50% subsidieregeling.

[piotnetforms id=1384]
Ja, tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag.

Nee, alle workshops zitten in het totaalpakket en de data staan bij aanvang van het programma vast. We gaan ervan uit dat je bij deze workshops aanwezig bent.

Ja, tegenover De Ondernemersfactory is genoeg parkeerplek waar je gratis parkeert.

Wanneer je een vaste werkplek (vijf dagen per week) hebt, ontvang je een sleutel van De Ondernemersfactory en kun je naar binnen wanneer je dat wil. Huur je een werkplek voor minder dan vijf dagen per week, dan heb je op kantoortijden toegang tot het pand.

Voorafgaand aan het eerste coaching- en adviesgesprek met de ondernemer wordt de Advisor Ondernemerstest* T 0 ingezet. Dit is een persoonlijkheidstest die ondernemerseigenschappen, -kwaliteiten, -vaardigheden en denkstijlen onderzoekt. De resultaten zijn direct beschikbaar en worden tijdens het eerste coaching gesprek besproken. De professionele coaching- en adviesgesprekken vinden twaalf keer plaats. De gesprekken duren anderhalf uur.

De inhoud van de gesprekken (de agenda) bepaalt de ondernemer zelf. Ook de planning bepaal je zelf. Zo vinden veel startende ondernemers het juist fijn om aan het begin van een trainingsprogramma kort achter elkaar een aantal gesprekken te hebben in de opstartfase van hun bedrijf. Gevestigde ondernemers verdelen het vaak over een jaar en ‘gebruiken’ deze momenten om bijvoorbeeld een SWOT analyse te bespreken met een adviseur.

Ja, de kosten van het programma zijn all-in. Als je toch niet aanwezig kunt zijn, krijg je de PowerPoint toegestuurd en zullen we enkele onderwerpen van de gemiste workshop in één van de coachingsgesprekken behandelen.

Nee, op dit moment is dat helaas nog niet mogelijk.

De helft van de totaalkosten betaal je als je de subsidie van de Provincie Groningen hebt ontvangen. De andere helft betaal je daarna in maandelijkse facturen.

We hebben een agenda (sorry; het is nog een papieren…). Daar kun je in zien of de gewenste ruimte beschikbaar is en reserveer je de ruimte onder de naam van je bedrijf.

Ja, dat kan als je een werkplek huurt voor 5-7 dagen per week. Je krijgt dan een sleutel waarmee je 24/7 toegang hebt tot het kantoor.

''Ik ben op zoek naar een doorbraak in mijn onderneming, maar ik weet niet hoe!''

Ben jij dit? Dan werken wij persoonlijk met jou samen om jouw doelen te behalen!