Barbara Roelfsema // Van Bruggen Adviesgroep Winschoten

Van Bruggen Adviesgroep Winschoten

Eén april 2019, nee het is geen grap, vanaf deze datum heeft Van Bruggen Adviesgroep een vestiging in Winschoten bij De Ondernemersfactory. Het is voor Barbara Roelfsema een speciale dag. Zij verruilt haar ‘freelance werken vanuit huis’ voor een werkruimte aan de Beertsterstraat.

Ze was jaren geleden medewerkster binnendienst op een hypotheekafdeling bij een lokaal makelaarskantoor toen het begon te ‘kriebelen’. Ze voelde dat ze verder wilde; zich meer ontwikkelen in het financiële adviseren. Die stap is belangrijk geweest en na verschillende loondienstverbanden in de financiële branche en door het volgen van verschillende studies is ze nu zelfstandig ondernemer en franchisenemer bij Van Bruggen Adviesgroep.

Die zelfstandigheid vindt ze belangrijk en niet alleen omdat ze haar eigen tijd kan indelen en plannen, maar vooral omdat ze zelf haar koers kan bepalen. Ze omschrijft zichzelf als een beetje eigenwijs en ze heeft graag alles onder controle. Bij Van Bruggen Adviesgroep kan ze haar klanten als financieel adviseur onafhankelijkheid bieden voor wat betreft ‘aanbieders’. Dat maakt dat ze haar advies perfect kan laten aansluiten op de wensen van haar klant. Ze is namelijk geen doorsnee adviseur, maar een ‘mensenmens’. Dat doet ze door goed te luisteren naar wat haar klanten willen, te kijken naar wat de mogelijkheden zijn om vervolgens met één of meer passende voorstellen komen. En soms betekent dat ‘out of the box’ denken. Maar dat vindt Barbara niet erg, sterker nog, dat is de uitdaging.

Haar werk kent veel facetten die haar aanspreken. Ze is bijvoorbeeld ook adviseur schadeverzekeringen. En ze is gecertificeerd aankoopbegeleider wat haar weer mogelijkheden geeft in ondersteuning en uitleg bij de aankoop of verkoop van vastgoed. Haar voldoening vindt ze in het brede onafhankelijke advies dat ze kan geven. Dat gaat dan vaak over keuzes. Die maakt Barbara niet voor haar klant, maar ze zoekt ze uit en reikt de mogelijkheden aan en biedt de gewenste begeleiding. Dat doet ze ook voor zelfstandig ondernemers: adviseren in het maken van keuzes. Wat zijn, tegen de achtergrond van de ontwikkelingen, verstandige keuzes waardoor je als ondernemer verder kunt groeien? Door het toepassen van de regels een goed advies te geven, dàt is waar Barbara voor gaat.

Haar professie is contant in beweging. Dat betekent bijblijven, bijleren en ontwikkelen. Dat gaat Barbara niet uit de weg, maar het stimuleert haar in het doen waar ze goed in is; adviseren bij alle mogelijke financiële vragen.

Van Bruggen Adviesgroep Winschoten
Barbara Roelfsema
06 - 121 570 14
broelfsema@vanbruggen.nl
www.vanbruggen.nl/winschoten