Alida Michels // A & S Advies- en Schrijfbureau

A & S Advies- en Schrijfbureau

Alida Michels is een ondernemer met al wat jaren ervaring in het vak. In 2012 starte ze parttime met haar eenmanszaak A&S Advies & Schrijfbureau, met kantoor aan huis. In 2015 werd het een fulltime baan. Toen begin 2019 een langlopende interimklus eindigde, was dat een natuurlijk moment om een aantal zaken te veranderen in haar bedrijf. Zo zocht ze een werkplek buitenshuis. De oplossing vindt ze in de Ondernemersfactory. Een eigen flexplek, temidden van andere ondernemers, waar ze haar klanten kan ontvangen.

Alida maakt communicatiemiddelen die mensen in beweging zetten. Met teksten die er toe doen. De stukken die ze schrijft zijn verschillend en uiteenlopend. Bijvoorbeeld voor een subsidieaanvraag, waarbij de financierder een duidelijk en helder beeld moet hebben van de plannen en wat er met zijn geld gebeurt. Of een volledig businessplan dat ze vastlegt. ‘Wat je opschrijft is cruciaal,’ zegt Alida. ‘De woorden moeten een toegevoegde waarde hebben, het moet overtuigen en de energie van het bedrijf stroomlijnen. Op deze manier kun je een dienst of een idee onder de aandacht brengen en de doelgroep tot actie aanzetten.’ En zo maakt ze websites, infographics en brochures, maar schrijft ze ook speeches en artikelen voor vakbladen.

Ze voelt zich al helemaal op haar plek tussen haar nieuwe ‘buren’. De mix van verschillende mensen, beroepen, leeftijden en ervaring brengt veel nieuwe ideeën. Ze ziet zichzelf als een groeiende en ontwikkelende ondernemer. ‘Je loopt je eigen fases door. Iedere ondernemer moet om de zoveel tijd omkijken en beslissen waar hij of zij staat. Welke diensten bied ik aan en wil ik die nog allemaal aanbieden? Wat is de prijs voor die dienst en is die juist en professioneel berekend?’ Alida wil verder groeien en met het binnenstappen bij De Ondernemersfactory heeft ze weer een stap vooruit gezet.

A & S Advies- en Schrijfbureau
Alida Michels
06 - 509 096 34
info@asadviesenschrijfbureau.nl
www.asadviesenschrijfbureau.nl